Näillä mennään

Tulin hivenen alle viisikymppisenä isäksi, vaikka niin ei Luoja ensin tahtonut. Haaveiden täyttyessä käytin perhevapaat mieluusti itse, olin vajaan vuoden hoitovapaalla ja puolitoista osittaisilla hoitovapailla töistä. En ole joutunut luopumaan juuri mistään, vaikka elämäni on muuttunut täysin ja hoitovapaa oli taloudellinen katastrofi, jonka jälkipuinti päättyi viimein avioeroon. Miesten jääminen hoitovapaalle on edelleen vähäistä, enkä ihmettele, sillä sukupuoliroolien kääntäminen päinvastaiseksi ei onnistu, jos vain toinenkin on arvoiltaan konservatiivinen. Kokemusteni perusteella silti suosittelen miehiä käyttämään hoitovapaata, mutta pohtimaan sen aiheuttamia arjen muutoksia puolison kanssa, sillä koti-isä evp (elää vaimon palkalla) ei ole yksinkertainen muutos.

Mikään tekemäni ei ole ollut isyyden veroista. Vaan elämä se antaa ja ottaa, ja nyt arki kulkee osa-aikafaijana piltille, jonka kanssa jokainen yhteinen päivä on elämys. En tehnyt lähivanhemmuudesta lihavaa riitaa, kun laihalla sovulla sai jokseenkin tyydyttävän ratkaisun ja näillä mennään.

Harrastuspuolella intohimot irtoavat karatesta, johon aika ei riitä, kun mielekkäät seurat ovat kaukana ja muusta kestävyysliikunnasta, mieskuorolaulusta, paikallispoliittisesta osallistumisesta ja vapaaehtoistyötä mahdollisuuksien mukaan. Piltin kasvaessa ja oppiessa pyöräilyn taidon toiveajattelen pääseväni taas tienpäälle liikkumaan laajemmin mahdollisuuksin.

Uusimmat artikkelit

Itsesuojeluvaiston kehittämistä

Olen alkanut opettamaan tytölle miten pitää lyödä, jos pitää lyödä. Myöhemmin tulevat mm. torjunnat, väistöt, potkut, pyyhkäisyt, heitot, ym. Tietenkin myös sen, että lyömätön linja on oikea, mutta myös sen, että Suomen Puolustusvoimat harjoittelevat maan puolustamista varten. Toivottavasti koskaan ei ole tarpeen puolustaa fyysisesti, mutta jos on, niin siksi on tarpeen sitä harjoitella.

Kyse ei ole niinkään itsepuolustuksesta, vaan enemmän itsesuojeluvaiston kehittämisestä. Harjoittelu on samalla fyysistä toimintaa ja aikuinen-lapsi aikaa yhdessä. Nautin todella paljon, kun tyttö saa yllätettyä minut ja lyötyä napakan lyönnin napaani. Käsi on puristettu nyrkkiin oikein, ranne on suorassa ja isku tulee kahdella isommalla rystysellä. Tästä on hyvä jatkaa.

  1. Syyslomalla pois kotoa Vastaa
  2. Hiljaa hyvä tulee Vastaa
  3. Kulttuuri antaa siivet Vastaa
  4. Hitaasti kypsyttäen Vastaa
  5. Asenne ratkaisee. Vastaa
  6. Kesässä ollaan Vastaa
  7. Jouhevaa lukemista Vastaa
  8. Lautapelit opettavat strategiaa Vastaa
  9. Ruutuaika ei kiinnosta Vastaa