Hiljaa hyvä tulee

Matkailumaailma suuntautuu meillä paljolti kotimaisiin kylpyläkohteisiin, joista Siuntion kylpylä (Scandic) on ihan paras. Se ei ole perinteinen viihdekylpylä, vaan enämpi loistava ”hidasta elämää” rentoutumispaikka. Siuntiossa lähes kaikki on kohdallaan. Vain sen tavoitettavuus on muutaman mutkan takana, mutta nykyisin HSL:n seutulippualueeseen kuuluvana aikaisempia vuosia parempana.

Tytär tykkää vedestä elementtinä ja Siuntiossakin se on lomamme keskiössä. Lapselle on huikea juttu päästä uimaan useampia kertoja saman päivän aikana ja näiden välissä voi ottaa rennosti tekemättä mitään. Kivaa vastapainoa normi kotiruokaan oli tehdä iltapala nuotion hiilloksella grillaten, vuokraamalla ”alalaavu” kolmeksi tunniksi (40€). Laatuaikaa lapsen kanssa pimeän, savun, tulen ja aromien elementeillä höystettynä.

Lähiliikuntametsän ja tulentekopaikkojen lisäksi myös Siuntion kirkonkylän reunalta alkavalle Krejansbergetille kipuaminen on vaivan arvoista. Muinaishautaröykkiöt ovat tytölle tuttuja tämän ajan animaatioista ja korkealta avautuu huikeat maisemat ihmettelyn tueksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *