Kulttuuri antaa siivet

Viikonloppuna otimme ensikosketuksen Helsingin Musiikkitalon pääsaliin, joka olikin varsin miellyttävä kokemus. Pääsalin montussa oli Richard Wagnerin neljästä oopperasta koostuva massiivinen esitys, lapsille suunnattu ”Ring”, joka parituntisena esityksenä sekä kiehtoi että kypsytti lasta kulttuurinautinnon vastaanottamiseen.

Tämä Saksan Bayreuthin oopperajuhlilla vuonna 2018 nähty esitys sai Helsingissä suomenkielisen, visuaalisesti näyttävän tulkinnan. RIngin tarinassa seikkailevat ihmisten lisäksi mytologiset hahmot, jumalat ja maahiset, metsän eläimet ja merenneidot. Tarina kietoutuu mystisen Nibelungin sormuksen ympärille, jonka kaikki haluavat omistaa, sillä sormuksen avulla voi hallita maailmaa. Aina ajankohtainen ja kiehtova kysymys onkin, että voiko maailmaa ja luontoa sittenkään hallita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *