Hitaasti kypsyttäen

Lohjan Neidonkeidas on meille mieluisa uimahalli ja se houkuttelee lastakin luokseen jo nimestään alkaen. Käymme siellä usein ja jokseenkin samoihin aikoihin tytön koulun jälkeen. Se sijaitsee Lohjan huipulla, jonne on mukava kavuta viihteellisen virkistäytymiseen. Poikkeus käyntiin tänään, jolloin lapsen kesäloma ja oma vapaapäivä antavat aikaa aamuun. Ajattelemattomuuttani en tarkistanut keitaan aukioloa ja perille saavuttuamme jouduin toteamaan tytölle, että se aukeaa vasta puolenpäivän aikaan.

Lapselle tärkeä tieto oli se, että uimahallikäynnistä ei tarvitse luopua, jolloin altaan odotetut elementit ovat edelleen saavutettavissa. Lapsen henkiselle kasvulle on hyväksi joutua äkillisesti muuttamaan suunnitelmia ja sopimaan molemmille sopivaa korvaavaa tekemistä, kunnes aika on kypsä uudelle tulemiselle. Olen varsin tyytyväinen, kun itkupotkuraivarit tai muu mielenosoitus ei tapahtunut, vaan lapsi lähti hyvillä mielin kirjastoon, jossa lukee nyt mieleistään opusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *