Syyslomalla pois kotoa

Sain viimeiset lomapäiväni sijoitettua lapsen syyslomalle ja mahdollisuudet yhteiseen rentoutumiseen olivat mitä mainioimmat. Lomatekemisiä pohdittaessa tytär kertoi valitsevansa pikkuristeilyn, Ruotsiin suuntautuvan risteilyn, Viron tai kotimaan kylpyläloman vaihtoehdoista lähiloman Siuntiossa, jossa olemme olleet aiemminkin.

Pidän tärkeänä, että lomalla lähdetään pois kotikulmilta silloin kun se on mahdollista. Paikanvaihto tarjoaa jo sellaisenaan irtiottoa perusarjesta, eikä loma siten edes vaadi juuri muuta. Risteily tai hotelli ovat paikkoja, joissa majoitus ja ruoka ovat kohtuukustannuksin liitettävissä samaan pakettiinja muu kuluttaminen ei ole juuri välttämätöntä.

Meille suurinta iloa tuottaa lähialueelta löytyvä kylpylä, jonka saavutettavuus tosin oli pienoinen ongelma, koska maakunnan syysloma-aika mitätöi seutuliikenteen tarjonnan juuri silloin kun sinne piti päästä. Lomaa varattaessa tätä ei osannut ennakoida ja sen puute tuli yllätyksenä. Siirtymiset toki hoituivat taksilla, mutta kustannuksiahan siitä tuli.

Perustaltaan loma oli kokonaisuutena onnistunut ja aikuisellekin rentouttava, joten Scandic Siuntion puitteiden ja palvelun kokonaisarvosana on 8,5. Pidän erityisesti ravintolan lastenmenusta ja mahdollisuudesta ottaa lasten annoskoko normimenulta puoleen hintaan. Näiden tarjonta on riittävän monipuolinen useammankin päivän vierailuun ja makunautintojen kokeilemiseen. Voinkin suositella Club Sandwichiä kohtalaiseen nälkään ja isompinälkäinen hyötyy ateriaan sisältyvästä alkupalaleipätarjonnasta. 

Toimimattomalta tuntui ravintolaan pääsyn odottaminen baaritiskillä iltaa viettävien selän takana, mutta pakkotilanteen, koska odotuspiste oli siihen sijoitettu. Pienellä köysitelineiden siirrolla ja sijoittelulla kaikkien illanvietto olisi tasapainoisempaa.

Kehitysehdotuksena jätin palautteessani, että Siuntion yläaltaan vesi voisi olla muutaman asteen lämpöisempää ja tekokasvien tilalla oikeaat viherkasvit. Laavuista toinen tai mäen päällä oleva nuotiopaikka voisi olla maksuttomassa yleiskäytössä (polttopuut myös) silloin, kun niissä ei ole tilaustoimintaa.
Loma on nyt lapsella meidän osalta ohi ja pääsee pian loppuloman viettoon äitinsä kanssa, jota myös odottaa innolla. Tarjolla on ainakin lemmikkipupun viemistä rokotettavaksi ja ulkoilmapuuhasteluja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.