Itsesuojeluvaiston kehittämistä

Olen alkanut opettamaan tytölle miten pitää lyödä, jos pitää lyödä. Myöhemmin tulevat mm. torjunnat, väistöt, potkut, pyyhkäisyt, heitot, ym. Tietenkin myös sen, että lyömätön linja on oikea, mutta myös sen, että Suomen Puolustusvoimat harjoittelevat maan puolustamista varten. Toivottavasti koskaan ei ole tarpeen puolustaa fyysisesti, mutta jos on, niin siksi on tarpeen sitä harjoitella.

Kyse ei ole niinkään itsepuolustuksesta, vaan enemmän itsesuojeluvaiston kehittämisestä. Harjoittelu on samalla fyysistä toimintaa ja aikuinen-lapsi aikaa yhdessä. Nautin todella paljon, kun tyttö saa yllätettyä minut ja lyötyä napakan lyönnin napaani. Käsi on puristettu nyrkkiin oikein, ranne on suorassa ja isku tulee kahdella isommalla rystysellä. Tästä on hyvä jatkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.