Tilaa opiskelulle

Lapsen aloittaessa koulun tein muutoksia myös hänen huoneeseensa, jotta koulutöiden hoitaminen kotona on tarkoituksenmukaisessa ympäristössä. Hyvä kohdevalo, pieni pöytälamppu antaa riittävän valon työskentelylle kirjoituspöydällä, jonka raivaus pikkutytön tilpehööristä on helpommin sanottu, kuin tehty. Pöytätila on kuitenkin tarpeen, jotta kaiken työstämiselle on säälliset puitteet. Tämä on ollut vaikein rasti, koska kaikki pöydällä oleva ja jokseenkin rojulta näyttävä on ”tarpeellista koko ajan”.

Lelulokerikon siirsin sivuun, missä se on olemassa, mutta vähiten esillä ja sain tilaa vanhalle, mutta edelleen loistavalle lukutuolilleni, jonka käsinojaan sijoitin klipsillä toisen edellistä pienemmän lukuvalon. Lapsi on löytänyt jo lukemisen riemun, jota vanhemman lukemien iltasatujen ja muiden tarinatuokioiden pitäminen sen kun kannustaa.

Kruununa lapsen ympäristölle tein viherkasvihankintoja, joita sijoitin niin kirjoituspöydälle kuin lukutuolin viereen pienelle apupöydälle ihan kasveja varten. Viherkasvit paitsi puhdistavat ilmaa, antavat silmäniloa ja pehmeyttä miljööseen. Lapsi onkin ollut sangen ihastunut näihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *