Näillä mennään

Tulin hivenen alle viisikymppisenä isäksi, vaikka niin ei Luoja ensin tahtonut. Haaveiden täyttyessä käytin perhevapaat mieluusti itse, olin vajaan vuoden hoitovapaalla ja puolitoista osittaisilla hoitovapailla töistä. En ole joutunut luopumaan juuri mistään, vaikka elämäni on muuttunut täysin ja hoitovapaa oli taloudellinen katastrofi, jonka jälkipuinti päättyi viimein avioeroon. Miesten jääminen hoitovapaalle on edelleen vähäistä, enkä ihmettele, sillä sukupuoliroolien kääntäminen päinvastaiseksi ei onnistu, jos vain toinenkin on arvoiltaan konservatiivinen. Kokemusteni perusteella silti suosittelen miehiä käyttämään hoitovapaata, mutta pohtimaan sen aiheuttamia arjen muutoksia puolison kanssa, sillä koti-isä evp (elää vaimon palkalla) ei ole yksinkertainen muutos.

Mikään tekemäni ei ole ollut isyyden veroista. Vaan elämä se antaa ja ottaa, ja nyt arki kulkee osa-aikafaijana piltille, jonka kanssa jokainen yhteinen päivä on elämys. En tehnyt lähivanhemmuudesta lihavaa riitaa, kun laihalla sovulla sai jokseenkin tyydyttävän ratkaisun ja näillä mennään.

Harrastuspuolella intohimot irtoavat karatesta, johon aika ei riitä, kun mielekkäät seurat ovat kaukana ja muusta kestävyysliikunnasta, mieskuorolaulusta, paikallispoliittisesta osallistumisesta ja vapaaehtoistyötä mahdollisuuksien mukaan. Piltin kasvaessa ja oppiessa pyöräilyn taidon toiveajattelen pääseväni taas tienpäälle liikkumaan laajemmin mahdollisuuksin.

Uusimmat artikkelit

Hiljaa hyvä tulee

Matkailumaailma suuntautuu meillä paljolti kotimaisiin kylpyläkohteisiin, joista Siuntion kylpylä (Scandic) on ihan paras. Se ei ole perinteinen viihdekylpylä, vaan enämpi loistava ”hidasta elämää” rentoutumispaikka. Siuntiossa lähes kaikki on kohdallaan. Vain sen tavoitettavuus on muutaman mutkan takana, mutta nykyisin HSL:n seutulippualueeseen kuuluvana aikaisempia vuosia parempana.

Tytär tykkää vedestä elementtinä ja Siuntiossakin se on lomamme keskiössä. Lapselle on huikea juttu päästä uimaan useampia kertoja saman päivän aikana ja näiden välissä voi ottaa rennosti tekemättä mitään. Kivaa vastapainoa normi kotiruokaan oli tehdä iltapala nuotion hiilloksella grillaten, vuokraamalla ”alalaavu” kolmeksi tunniksi (40€). Laatuaikaa lapsen kanssa pimeän, savun, tulen ja aromien elementeillä höystettynä.

Lähiliikuntametsän ja tulentekopaikkojen lisäksi myös Siuntion kirkonkylän reunalta alkavalle Krejansbergetille kipuaminen on vaivan arvoista. Muinaishautaröykkiöt ovat tytölle tuttuja tämän ajan animaatioista ja korkealta avautuu huikeat maisemat ihmettelyn tueksi.

  1. Kulttuuri antaa siivet Vastaa
  2. Hitaasti kypsyttäen Vastaa
  3. Asenne ratkaisee. Vastaa
  4. Kesässä ollaan Vastaa
  5. Jouhevaa lukemista Vastaa
  6. Lautapelit opettavat strategiaa Vastaa
  7. Ruutuaika ei kiinnosta Vastaa
  8. Oppimaan oppiminen Vastaa
  9. Aktiivinen harrastus vai mielekästä tekemistä? Vastaa