Pitkä yöuni palkitsee

Olen ottanut tavaksi järjestää päivän puuhastelut siten, että illan viimeinen ateria syödään arkisin kuuden ja seitsemän välissä, josta lähdetään laskeutumaan petiin menoa kohden, eikähän viikonloppukaan siihen suurta muutosta tee. Suurempi rytminmuutos tulee paljolti iltapainotteisiin kulttuuririentoihin osallistumisesta, joista kotiutuminen ottaa aikansa ja niinpä sijoitankin näihin menemistä peräkkäisille vapailleni, jolloin lapsi ei mene harrastuspäivän jälkeen eskariin, vaan jää kotiin. Pidän riittävän pitkää yöunta yhtenä lapsen kasvua tukevista keskeisistä elementeistä. Havaintojeni mukaan kymmenen tunnin yöuni on passeli ja pääsääntöisesti piltti onkin herännyt nukuttuaan riittävästi.

Olen huomannut, että yhdessä tekeminen, oleminen ja nauraminen on parasta mielelle ja klassinen pianomusiikki toimii niin isän kuin lapsenkin levollisuuden tuojana. Meillä soitetuin on Smart Sleep with Classical, joka varuiksi löytyy myös kännykälle tallennettuna ja on käytettävissä kaikkialla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *