Sosiaalisesti tukiverkoton

Piltin hoitopaikka on tältä päivältä suljettu, koska hoitaja sairastaa. Hän on ollut koko elinkaarensa hoitojaksojen ajan yksityisellä perhepäivähoitajalla, jonka pienryhmässä on hyvä olla. Vanhemman näkökulmasta kurjaa on se, että hoitajan sairastaessa joutuu etsimään itse vaihtoehtoisen hoitopaikan, joita alueella ei kuitenkaan ole.
Sosiaalisen tukiverkon mahdollisuudet ovat kohdallani heikot, koska sadan kilsan päässä asuvat lähimmät sukulaiset ovat itsekin töissä tai ne työelämän ulkopuolella olevat eivät ratkea edes tilapäishoitajiksi muista syistä, eikä tilannetta paranna oma kriittisyyteni silmäteräni hoitopaikasta yhtään, mutta valintani mukaan on parempi katsoa ennakkoon, kuin katua jälkeenpäin.

Niinpä piltillä on tänään lapsi töissä -päivä, jota ennakoitiin eilisellä puuhastelupäivän aktiviteeteilla uimahallissa ja aikaisella nukkumaanmenolla, ja hyvinhän näyttää uni hänelle maistuvan. Luulin, että maistuisi minullekin, mutta heräsin silti prosessoimaan päivää ennen kukkoa. Piltti lähtee töihini mielellään. Hän kertoi yhtenä menneenä päivänä, että ”epäreilua, kun sinä saat mennä hoitamaan mummoja ja minun pitää mennä hoitoon”.

Kuten Murphyn lakiin kuuluu, niin asiat, jotka voivat mennä pieleen – menevät pieleen. Näin myös nyt, sillä meillä on töissä tilanne, jossa työvoimasta on akuuttia puutetta ja lupasin mennä iltavuoropestin sijasta myöhäiseen aamuun. Tämä tarkoittaa myös piltille pitkää rupeamaa vanhusten hoivakodissa omien puuhastelujen parissa, kunnes äitinsä tulee hänet iltapäivän päätteeksi hakemaan. Annan ison plussan ex-vaimolle siitä asenteesta, jota hän tyttäremme hoidon järjestelyissä nykyisin osaltaan toteuttaa, samassa elämäntilanteessa mahdollisuuksiemme rajallisuudessa olemme ja tässä toisiamme tukien onnistumme paremmin.
Murphyyn palatakseni, niin meillä on töissä hoivakotimme yhden ”osaston” joulujuhla asukkaille ja omaisille, jossa olen luvannut olla joulupukkina oto. Toiveajattelen, että exäni ehtii hakemaan piltin ennen minun aiottua roolisuoritusta, koska piltin ollessa paikalla jää pukkeilu ohjelmasta pois ja se tarkoittaa vaihtoehtoisen ohjelman vetämistä hatusta.
Näillä mietteillä tähän aamuun. Positiivisesti ja rennosti kuitenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *