Luovan ongelmanratkaisun äärellä

Olen ilolla seurannut varttuneen piltin puuhasteluja ja luovaa ongelmanratkaisua, jossa hän itsekseen toimien askartelee mieleisiään juttuja. Sanotaan, että jos lapsen leikkiessä on hiljaista, niin jokin on pielessä. Meillä tämä on tyystin toisin. Hiljaisuus on merkki keskittymisestä, mutta tulee kyllä käytyä vilkaisemassa hiljaiseen tilaan.

Arki tarjoaa lapselle alati kiinnostavia yksityiskohtia, joita tutkia ja joista poimia virikkeitä puuhasteluun. Sangen mielenkiintoisesti hän havaitsemiaan materiaaleja käyttää. Tämän muistikirjan kannet on tehty konvehtirasian tiivistepaperista ja lukko kahdesta magneetista, joista toinen suljettu paperin sisälle, jotta se muodostaa lukon toisen vastakappaleen.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *