Kotisynttärit

Esikoulun myötä lapsen elämään on tullut uutta ulottuvuutta ja itse luotuja kaverisuhteita. Aluksi kaavailimme synttärien järjestämistä srk-tilassa hänen kotikylässä, mutta piltin toiveet uusien kavereiden pyytämisestä meidän kotiin  ja sovitun teeman rekvisiitan määrä muutti synttärien pitämisen lopulta kodiksi. Tyttö halusi kutsua muutaman itseään nuoremman kaverin aiemmasta hoitopaikkaporukasta, yhden jo koulun aloittaneen pojan ja kolme uutta tyttökaveria eskariryhmästään.

Teimme synttärikutsut yhdessä ja jaoimme ne arjen kohtaamisia hyödyntäen. Pyyntö synttäreille ilmoittautumisesta ja allergioista ym. oli viisi päivää ennen juhlia. Deadline-päivämäärään mennessä kutsutuista muutama ilmoitti tulonsa/ pääsemättömyytensä asianmukaisesti ja loput synttäripäivän ollessa jo ovella. Lapsi tietenkin kärtti jatkuvasti tietoa siitä kuka on tulossa hänen synttäreille ja pettymyksien käsittely aiheutti niin kasvukipuilua lapsella kuin minullakin, kun näytti ettei juhlien osallistujamäärä olisikaan toivotun kokoinen. Jokainen vanhempi haluaa, että lapsi kutsutaan synttäreille ja hänen synttäreille tullaan. Kaveripiirin kasvaessa myös tilaisuuksien päällekkäisyys lisääntyy ja jokainen valinta johtaa toiseen. Isänä olen valtavan helpottunut, kun valtaosa kutsutuista tuli, oli ja bileet ovat takana.

Teemana meillä oli Halloween. Aloitimme omien paikkojen valitesemisella pöydästä ja tarjottavien esittely, kuten vadelmapunkki, silmämunakakku, kielen värjäävä sinimustekala, lakumadot, suklaarusinalta maistuvat pupun papanat, ym. Jatkossa laitan nimet paikoille valmiiksi, jolloin ne toimvat muistutuksena missä kunkin lautanen ja muki olikaan. Leikkejä olin varannut muutaman, joista pari käytettiin, pallojen heittäminen koriin muutaman kierroksen ajan + palkintojen jako ja ihan lopuksi katsottiin teemaan sopiva lasten klassikko videolta. Lahjojen antaminen ja saaminen tehtiin pullonpyörityksellä. Se oli lapsille tuttu ja pidetty. Jokainen pääsi kertomaan tarinansa siitä miten oli valinnut sen ja naurua riitti. Sitten mentiin syömään ja epätietoisena tarjoilujen riittävyydestä, olin varannut ruokaa rykmentille. Määrä osoittaui varsin ylimitoitetuksi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *